Google Ads
top of page

Thuja vs. kirsebærlaurbær

Opdateret: 1. maj

Velkommen til den ultimative kamp mellem to grønne giganter: Thuja og Kirsebærlaurbær! Hvem vil triumfere som den ultimative hækkonge i din have? Lad os tage et kig på deres våbenarsenal og se, hvem der fortjener at være din grønne champ!


frodig have med blomster og planter, en stor terasse og en swimmingpool

Thuja: Den stærke og stabile fighter

Thuja, eller livstræet som nogle kalder det, er den solide og pålidelige type. Med sin hurtige vækst og tætte løv er Thuja som den utilitaristiske tank i hæren af hække. Den står fast, beskytter dit privatliv og er ikke bange for at imponere med sit grønne krudt!


Fordele ved en thujahæk:

 1. Hurtig vækst: Thuja er kendt for sin hurtige vækstrate, hvilket betyder, at du hurtigt kan få en tæt og fyldig hæk.

 2. Tæt løv: Med dens tætte løvskærme giver Thuja fremragende privatliv og afskærmning.

 3. Robusthed: Thuja er robust og modstandsdygtig over for mange sygdomme og skadedyr, hvilket gør den til et holdbart valg.Ulemper ved en thujahæk:

 1. Beskæring: Thuja kræver regelmæssig beskæring for at bevare dens form og tæthed.

 2. Vandbehov: I de første år efter plantning kræver Thuja regelmæssig vanding for at etablere sig ordentligt.

 3. Placering: Thuja trives bedst i solrige eller let skyggede områder og kan have svært ved at overleve i meget skyggefulde områder.Kirsebærlaurbær: Det farverige og flamboyante alternativ

På den anden side har vi Kirsebærlaurbær, den elegante og charmerende hækgeneral. Med sit farverige løv og smukke blomster er Kirsebærlaurbær som den dygtige akrobat i cirkus af hække. Den springer ud med stil og tilføjer et strejf af festlighed til din have!


Fordele ved en kirsebærlaurbærhæk:

 1. Farverigt løv: Kirsebærlaurbærhækken tilføjer farve og skønhed til enhver have med sine flotte blomster og farverige løv.

 2. Blomstring: Kirsebærlaurbær blomstrer om foråret med smukke hvide blomster, der tiltrækker bier og sommerfugle.

 3. Tolerant over for beskæring: Kirsebærlaurbær tåler hård beskæring og kan formes til forskellige former og størrelser.Ulemper ved en kirsebærlaurbærhæk:

 1. Langsom vækst: Kirsebærlaurbærhækken har en langsommere vækstrate sammenlignet med Thuja, hvilket betyder, at det kan tage længere tid at få den ønskede højde og tæthed.

 2. Mindre privatliv: På grund af dens mere åbne vækst kan Kirsebærlaurbær ikke give den samme grad af privatliv som Thuja.

 3. Klipning af blomster: Hvis du klipper Kirsebærlaurbærhækken på det forkerte tidspunkt, kan du fjerne blomsterknopper og gå glip af den smukke forårskblomstring.Kampen om din have: Hvem skal du vælge? thuja eller kirsebærlaurbær ?

Beslutningen er din, kommandant! Vil du have den robuste og pålidelige Thuja, der holder dine naboer på afstand? Eller foretrækker du det farverige og festlige Kirsebærlaurbær, der spreder glæde og charme? Uanset hvad, er du garanteret en fantastisk grøn krigshelt i din have!Comments


Overlad hækklipningen til en professionel 

Aalborg Hækklip er en professionel virksomhed, som tilbyder hækklipninger til faste lave priser efter grundareal. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!

bottom of page