Google Ads
top of page

Liguster eller thuja - Hvad bør du vælge?

Opdateret: 1. maj

Når det kommer til valget af den perfekte hæk til din have, kan det være en udfordring at beslutte mellem liguster og thuja. Begge hæktyper har deres egne unikke egenskaber og fordele, der gør dem til attraktive valg for haveejere. Men hvilken er den rigtige for dig? Lad os dykke ned i denne hækduel og finde ud af det.


kantet og flot klippet hæk

Ligusterhæk: Den alsidige favorit


Fordele ved ligusterhæk:

  1. Hurtig vækst: Ligusterhækken er kendt for sin hurtige vækst, hvilket gør den ideel til dem, der ønsker hurtig afskærmning og privatliv i deres have.

  2. Tæt løvværk: Med sit tætte løv tilbyder ligusterhækken fremragende afskærmning og privatliv i haven.

  3. Tolerant over for beskæring: Ligusterhækken er tolerant over for beskæring og kan formes og styles efter behov, hvilket gør den til et populært valg for dem, der ønsker at skabe forskellige former og mønstre i deres have.Ulemper ved ligusterhæk:

  1. Kan være invasiv: Ligusterhækken har potentiale til at blive invasiv i visse områder, hvilket kan være et problem for nogle haveejere.

  2. Kræver regelmæssig vedligeholdelse: For at opretholde sin form og størrelse kræver ligusterhækken regelmæssig beskæring og vedligeholdelse.Thuja: Den robuste favorit


Fordele ved thujahæk:

  1. Robusthed: Thuja er kendt for sin robusthed og modstandsdygtighed over for forskellige forhold, hvilket gør den velegnet til de fleste haver.

  2. Hurtig vækst: Ligesom ligusterhækken har thuja også en hurtig vækst, hvilket betyder, at den hurtigt kan opnå fuld afskærmning og privatliv i din have.

  3. Minimal vedligeholdelse: Thuja kræver minimal vedligeholdelse og er let at forme og style efter behov, hvilket gør den til et praktisk valg for travle haveejere.Ulemper ved ligusterhæk:

  1. Kan være dyrere: Thuja kan være dyrere at købe sammenlignet med ligusterhækken, hvilket kan være en faktor for nogle haveejere.

  2. Kræver vanding: Mens thuja er tolerant over for forskellige forhold, kræver den stadig regelmæssig vanding for at trives optimalt.Hvad bør du vælge? Liguster eller thujahæk?

Valget mellem ligusterhæk og thujahæk afhænger af dine individuelle præferencer, haveforhold og behov. Hvis du søger hurtig vækst og alsidighed, kan ligusterhækken være det rigtige valg for dig. På den anden side, hvis du værdsætter robusthed og minimal vedligeholdelse, kan thuja være det bedste valg. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at overveje både fordele og ulemper ved hver hæktype, så du kan træffe det bedste valg for din have.コメント


Overlad hækklipningen til en professionel 

Aalborg Hækklip er en professionel virksomhed, som tilbyder hækklipninger til faste lave priser efter grundareal. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!

bottom of page